Współczesna margaryna
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | WNT |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 170 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788320436990 |
ISBN: | 978-83-2043-699-0 |
Data: | 2010-11-10 |
Opis książki:
Pierwsza książka o margarynie! Współczesna margaryna. Aspekty technologiczne i żywieniowe to pierwsza i jedyna tego typu publikacja na rynku krajowym.
Jest to nowoczesne opracowanie na temat produktu towarzyszącemu nam codziennie, budzącego liczne kontrowersje i dyskusje.
Autorzy przedstawili w niej wszystkie zagadnienia dotyczące surowców używanych do jej produkcji w aspekcie składu chemicznego, jakości sensorycznej, żywieniowej czy zdrowotnej.
Udowadniają, że skład dzisiejszej margaryny jest niezwykle korzystny dla organizmu człowieka dzięki czemu wiele instytucji żywieniowych i zajmujących się zdrowiem postuluje zastąpienie tłuszczów zwierzęcych margarynami miękkimi.
Książka stanowi bardzo cenną pozycję na rynku wydawniczym zarówno jako podręcznik dla studentów, jak i bardzo ciekawa książka o charakterze popularno-naukowym.
Książka "Współczesna margaryna" - oprawa miękka - Wydawnictwo WNT. Książka posiada 170 stron i została wydana w 2010 r.