pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
podręcznik:

Współczesna margaryna

Dane szczegółowe:
Wydawca: WNT
Rok wyd.: 2010
Oprawa: miękka
Ilość stron: 170 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788320436990
ISBN: 978-83-2043-699-0
Data: 2010-11-10
Cena wydawcy: 63.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Pierwsza książka o margarynie! Współczesna margaryna. Aspekty technologiczne i żywieniowe to pierwsza i jedyna tego typu publikacja na rynku krajowym.
Jest to nowoczesne opracowanie na temat produktu towarzyszącemu nam codziennie, budzącego liczne kontrowersje i dyskusje.
Autorzy przedstawili w niej wszystkie zagadnienia dotyczące surowców używanych do jej produkcji w aspekcie składu chemicznego, jakości sensorycznej, żywieniowej czy zdrowotnej.
Udowadniają, że skład dzisiejszej margaryny jest niezwykle korzystny dla organizmu człowieka dzięki czemu wiele instytucji żywieniowych i zajmujących się zdrowiem postuluje zastąpienie tłuszczów zwierzęcych margarynami miękkimi.
Książka stanowi bardzo cenną pozycję na rynku wydawniczym zarówno jako podręcznik dla studentów, jak i bardzo ciekawa książka o charakterze popularno-naukowym.

Książka "Współczesna margaryna" - oprawa miękka - Wydawnictwo WNT. Książka posiada 170 stron i została wydana w 2010 r.