Tytuł książki:
Wpływ czynników chemicznych i fizycznych na zawartość glutationu zredukowanego (GSH) i utlenionego (GSSG) w niektórych narządach. Rana esculenta L. W okresie zimowania
Autor książki:
Karol Dziubek
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 148x210 mm |
EAN: | 9788387513191 |
ISBN: | 83-87513-19-9 |
Data: | 2001-01-28 |
Cena wydawcy: 10.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Glutation jest trójpeptydem obecnym w komórkach zwierzęcych. Spełnia wielorakie funkcje. Jego ilość, tempo syntezy i rozpadu są różne w zależności od rodzaju tkanki. Autor książki bada, czy antyoksydacyjne funkcje glutationu u płazów przebiegają podobnie jak u ssaków.
Książka "Wpływ czynników chemicznych i fizycznych na zawartość glutationu zredukowanego (GSH) i utlenionego (GSSG) w niektórych narządach. Rana esculenta L. W okresie zimowania" - Karol Dziubek - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie.