pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Wpływ czynników chemicznych i fizycznych na zawartość glutationu zredukowanego (GSH) i utlenionego (GSSG) w niektórych narządach. Rana esculenta L. W okresie zimowania

Autor książki:

Karol Dziubek

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie
Oprawa: miękka
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 148x210 mm
EAN: 9788387513191
ISBN: 83-87513-19-9
Data:2001-01-28
Cena wydawcy: 10.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Glutation jest trójpeptydem obecnym w komórkach zwierzęcych. Spełnia wielorakie funkcje. Jego ilość, tempo syntezy i rozpadu są różne w zależności od rodzaju tkanki. Autor książki bada, czy antyoksydacyjne funkcje glutationu u płazów przebiegają podobnie jak u ssaków.

Książka "Wpływ czynników chemicznych i fizycznych na zawartość glutationu zredukowanego (GSH) i utlenionego (GSSG) w niektórych narządach. Rana esculenta L. W okresie zimowania" - Karol Dziubek - oprawa miękka - Wydawnictwo Naukowe Uniwersytetu Pedagogicznego w Krakowie.