Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 80 s. |
Wymiar: | 210x272 mm |
EAN: | 9788374046824 |
ISBN: | 978-83-7404-682-4 |
Data: | 2008-12-01 |
Opis książki:
"Myślisz, że cudownych włoskich potraw można skosztować tylko w superdrogich restauracjach? Nieprawda! Włoscy mistrzowie smaku uchylają rąbka tajemnicy, abyśmy we własnym domu mogli cieszyć się leciutkimi bezami, fantastycznymi makaronami i owocami morza.
Jeśli danie świetnie wygląda, doskonale smakuje i do tego jest zdrowe, nie ma wątpliwości – wymyślili je Włosi! Trudno oprzeć się urokowi aromatycznych ziół i octów, fantazyjnych deserów i pulchnych omletów… Z przepięknie ilustrowanym poradnikiem sięgniesz kulinarnych wyżyn! Własnoręcznie przygotujesz chleb z orzechami, rosół z goździkami i czosnkiem, niezliczone kremy, ciasteczka i kluski z nadzieniem. Nawet nie zdajemy sobie sprawy, jakie cudeńka można wyczarować z pospolitych warzyw, owoców i jajek! Zaraźmy się więc fantazją i entuzjazmem włoskich ekspertów, poeksperymentujmy w kuchni, a przy okazji poznajmy lepiej kulturę śródziemnomorską – w książce nie brak opowieści o historii potraw i związanych z nimi rytuałach."
Książka "Włoska szkoła gotowania" - Joanna Cwalina (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 80 stron i została wydana w 2008 r.