pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Włoska szkoła gotowania

Autor książki:

Joanna Cwalina

(red.)
Dane szczegółowe:
Wydawca: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Rok wyd.: 2008
Oprawa: miękka
Ilość stron: 80 s.
Wymiar: 210x272 mm
EAN: 9788374046824
ISBN: 978-83-7404-682-4
Data: 2008-12-01
pozycja niedostępna

Opis książki:

"Myślisz, że cudownych włoskich potraw można skosztować tylko w superdrogich restauracjach? Nieprawda! Włoscy mistrzowie smaku uchylają rąbka tajemnicy, abyśmy we własnym domu mogli cieszyć się leciutkimi bezami, fantastycznymi makaronami i owocami morza.
Jeśli danie świetnie wygląda, doskonale smakuje i do tego jest zdrowe, nie ma wątpliwości – wymyślili je Włosi! Trudno oprzeć się urokowi aromatycznych ziół i octów, fantazyjnych deserów i pulchnych omletów… Z przepięknie ilustrowanym poradnikiem sięgniesz kulinarnych wyżyn! Własnoręcznie przygotujesz chleb z orzechami, rosół z goździkami i czosnkiem, niezliczone kremy, ciasteczka i kluski z nadzieniem. Nawet nie zdajemy sobie sprawy, jakie cudeńka można wyczarować z pospolitych warzyw, owoców i jajek! Zaraźmy się więc fantazją i entuzjazmem włoskich ekspertów, poeksperymentujmy w kuchni, a przy okazji poznajmy lepiej kulturę śródziemnomorską – w książce nie brak opowieści o historii potraw i związanych z nimi rytuałach."

Książka "Włoska szkoła gotowania" - Joanna Cwalina (red.) - oprawa miękka - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 80 stron i została wydana w 2008 r.