Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Publicat |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 240x160 mm |
EAN: | 9788324518715 |
ISBN: | 978-83-245-1871-5 |
Data: | 2013-06-04 |
Cena wydawcy: 34.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Któż opowie lepiej o kuchni włoskiej niż rodowity Włoch Najbardziej rozpoznawalny Włoch w Polsce zdradza sekrety jednej z najlepszych kuchni świata. Podaje przepisy na swoje ulubione dania i smakołyki na różne okazje, święta oraz uroczystości, łącząc przy tym tradycję polską i włoską. Pełen humoru poradnik kulinarny, przeplatany wspomnieniami, anegdotami i fotografiami z rodzinnego albumu autora oraz osobistymi radami, jak przygotować i odpowiednio podać potrawy zgodnie z włoskimi obyczajami. Ponad 100 przepisów na bardziej i mniej znane włoskie desery, pizze, zupy oraz dania z warzyw, makaronu, ryżu, ryb i mięsa.Książka "Włoska kuchnia na polskim stole" - Paolo Cozza - oprawa twarda - Wydawnictwo Publicat. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2013 r.