pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Wyprzedaż na koniec roku
Tytuł książki:

Właściwości fizyczne żywności

Dane szczegółowe:
Wydawca: WNT
Rok wyd.: 2010
Oprawa: miękka
Ilość stron: 340 s.
Wymiar: 165x240 mm
EAN: 9788320437041
ISBN: 978-83-2043-704-1
Data: 2011-01-21
Cena wydawcy: 49.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim oraz do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów niezbędnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego.

Książka "Właściwości fizyczne żywności" - oprawa miękka - Wydawnictwo WNT. Książka posiada 340 stron i została wydana w 2010 r.