Tytuł książki:
Właściwości fizyczne żywności
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | WNT |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 340 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788320437041 |
ISBN: | 978-83-2043-704-1 |
Data: | 2011-01-21 |
Cena wydawcy: 49.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Jest to pierwsze opracowanie o charakterze podręcznika, w którym zwięźle omówiono właściwości fizyczne żywności, w tym właściwości mechaniczno-reologiczne, aerodynamiczne, cieplne, powierzchniowe, optyczne, dyfuzyjne, elektryczne, akustyczne z uwzględnieniem żywności sypkiej. Znajomość tych zagadnień jest niezbędna do odpowiedniego projektowania produktu żywnościowego, jego procesu technologicznego i sterowania nim oraz do projektowania maszyn, urządzeń i aparatów niezbędnych we wszystkich branżach przemysłu spożywczego.
Książka "Właściwości fizyczne żywności" - oprawa miękka - Wydawnictwo WNT. Książka posiada 340 stron i została wydana w 2010 r.