Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Arkady |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 376 s. |
Wymiar: | 230x310 mm |
EAN: | 9788321346717 |
ISBN: | 978-83-2134-671-7 |
Data: | 2010-09-16 |
Opis książki:
Wino. Niejeden smakosz dopiero wtedy przeżywa prawdziwą radość gdy na suto zastawionym stole zjawiają się odpowiednio dobrane trunki. Ten przewodnik po świecie win i dobrej kuchni odkryje przed Wami sekrety komponowania potraw i win podpowie co jak i kiedy podawać by uzyskać harmonię smaków. Bogato ilustrowana książka poświęcona kuchni myśliwskiej. Oprócz przepisów na potrawy z sarny dzika bażanta zająca itp. znajdziemy tu przepisy na najlepsze dodatki do dziczyzny np. chleb razowy z ziarnami a także desery z dodatkami pochodzącymi z runa leśnego. Autorzy omawiają też historię myślistwa poszczególne gatunki zwierząt łownych sprawianie upolowanej zwierzyny. Ekskluzywne wydanie w eleganckim kartonowym etui.
Książka "Wino i dziczyzna. Porady dla smakoszy" - Renate Kissel - oprawa twarda - Wydawnictwo Arkady. Książka posiada 376 stron i została wydana w 2010 r.