Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 147x208 mm |
EAN: | 9788374690836 |
ISBN: | 83-7469-083-6 |
Data: | 2006-05-25 |
Cena wydawcy: 12.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Wino wyrabiać można niemal ze wszystkich owoców. W tej niewielkiej książeczce znajdą Państwo opis głównych zasad postępowania przy sporządzaniu tego boskiego nektaru oraz przepisy na doskonałe smakowo wina, których głównym składnikiem są agrest, jabłka, jeżyny, rabarbar, śliwki, winogrona i żyto.
Otrzymywanie, doprawianie i szczepienie owocowego moszczu drożdżami to jedne z pierwszych czynności w wytwarzaniu win. Autor dokładnie omawia, na czym polega dojrzewanie, filtrowanie, klarowanie a także przechowywanie gotowego produktu w warunkach domowych
Książka "Wina domowe i potrawy z winem" - Bolesław Pilarek - oprawa twarda - Wydawnictwo Prószyński.