Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | LAURUM |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 416 s. |
Wymiar: | 180x255 mm |
EAN: | 9788377466063 |
ISBN: | 978-83-7746-606-3 |
Data: | 2013-10-23 |
Opis książki:
Ta książka to przewodnik dla każdego, kto pragnie wykorzystywać odżywcze i prozdrowotne właściwości soków. Soki ze świeżych i surowych warzyw i owoców, przeciery oraz domowej roboty mrożone przekąski to prosty i pyszny sposób na zapewnienie sobie ,,codziennej ósemki, czyli pięciu porcji świeżych warzyw i trzech porcji świeżych owoców.Znajdziesz tu 350 receptur! Ciesz się smakiem warzyw i owoców w postaci soków, toników, napojów oczyszczających i pobudzających trawienie, herbat, przecierów, koktajli i doskonałych zamienników dla kawy czy herbaty, a także mrożonych przekąsek.
Książka zawiera: Informacje na temat 7 głównych układów naszego ciała, a w szczególności na temat ich roli w zachowaniu zdrowia, potencjalnych schorzeń oraz zmian, jakie można wprowadzić w diecie i stylu życia, aby utrzymać optymalny poziom ich funkcjonowania.
Szczegóły dotyczące 80 powszechnych problemów zdrowotnych wraz z zaleceniami dotyczącymi możliwości ich łagodzenia za pomocą naturalnych produktów żywnościowych.
128 zdjęć owoców, warzyw i ziół, a także informacje na temat ich właściwości leczniczych oraz rady dotyczące zakupów i przechowywania produktów.
16 stron kolorowych zdjęć, inspirujących do robienia soków.
Pat Crocker specjalizuje się w zielarstwie kulinarnym i ekonomii gospodarstwa domowego. Od ponad 25 lat pisze, wykłada i organizuje prezentacje na temat ziół oraz zagadnień związanych ze zdrowiem. Pierwsze wydanie tej książki zostało uhonorowane nagrodą 2000 International Cookboook Revue Award.
Książka "Wielka księga soków" - Pat Crocker - oprawa miękka - Wydawnictwo LAURUM. Książka posiada 416 stron i została wydana w 2013 r.