Tytuł książki:
Wielka księga polskich produktów regionalnych
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | DRAGON |
Rok wyd.: | 2016 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 448 s. |
Wymiar: | 240x330 mm |
EAN: | 9788378874102 |
ISBN: | 978-83-7887-410-2 |
Data: | 2016-11-09 |
Cena wydawcy: 99.95 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Wielką zaletą polskiej kuchni jest jej zróżnicowanie regionalne. Każdy region ma swoje typowe potrawy albo sposoby ich przyrządzania, które wynikają z charakterystyki danej części kraju, związanej nie tylko z jego położeniem czy klimatem, ale także dostępnością produktów czy miejscowymi zwyczajami i tradycjami. Warto odkryć i poznać dania, które są przykładami kulinarnego folkloru i sprawią, że codzienne menu nabierze nowych smaków.
Książka "Wielka księga polskich produktów regionalnych" - oprawa twarda - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 448 stron i została wydana w 2016 r.