Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo AA |
Rok wyd.: | 2014 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 912 s. |
Wymiar: | 255x345 mm |
EAN: | 9788361881216 |
ISBN: | 978-83-6188-121-6 |
Data: | 2017-03-04 |
Opis książki:
Bestsellerowa kolekcja ponad 3000 oryginalnych przepisów polskiej kuchni, tradycyjnej i współczesnej!Wśród nich:
- przyprawy, zioła, mieszanki, marynaty, przystawki i przekąski (na zimno i na ciepło),
- zupy, dania główne mięsne (z wołowiny, z cielęciny, z jagnięciny, z wieprzowiny, z dziczyzny i z drobiu),
- ryby i owoce morza, dania główne jarskie, kluski, pierogi, makarony, nabiał,
- warzywa na ciepło, sałatki warzywne, dodatki i sosy, ciasta i desery,
- chleb i wypieki,
- przetwory (z warzyw i grzybów, konserwy, wędliny, pasztety), sery,
- nalewki, wina, piwa, miody.
Całość uzupełniona uwagami na temat sztuki dekorowania stołu i zasad savoir vivre. Wydanie znakomicie opracowane i zilustrowane. Kunszt edytorski, fachowość porad i artystyczne piękno ponad tysiąca barwnych ilustracji i rycin czynią z tego albumu arcydzieło sztuki kulinarnej, ekskluzywny prezent na każdą okazję i prawdziwe wydarzenie na rynku wydawniczym. Dzieło, jakiego jeszcze nie było! Dobry prezent dla gospodyń, miłośników dobrego i smacznego gotowania, właścicieli jadłodajni i restauracji.
Książka "Wielka księga kuchni polskiej. Tom 1-2" - Eleonora Trojan - oprawa twarda - Wydawnictwo AA. Książka posiada 912 stron i została wydana w 2014 r.