pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Wielka księga kuchni polskiej. Tom 1-2

Autor książki:

Eleonora Trojan

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo AA
Rok wyd.: 2014
Oprawa: twarda
Ilość stron: 912 s.
Wymiar: 255x345 mm
EAN: 9788361881216
ISBN: 978-83-6188-121-6
Data: 2017-03-04
Cena wydawcy: 299.00 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Bestsellerowa kolekcja ponad 3000 oryginalnych przepisów polskiej kuchni, tradycyjnej i współczesnej!Wśród nich:

- przyprawy, zioła, mieszanki, marynaty, przystawki i przekąski (na zimno i na ciepło),

- zupy, dania główne mięsne (z wołowiny, z cielęciny, z jagnięciny, z wieprzowiny, z dziczyzny i z drobiu),

- ryby i owoce morza, dania główne jarskie, kluski, pierogi, makarony, nabiał,

- warzywa na ciepło, sałatki warzywne, dodatki i sosy, ciasta i desery,

- chleb i wypieki,

- przetwory (z warzyw i grzybów, konserwy, wędliny, pasztety), sery,

- nalewki, wina, piwa, miody.

Całość uzupełniona uwagami na temat sztuki dekorowania stołu i zasad savoir vivre. Wydanie znakomicie opracowane i zilustrowane. Kunszt edytorski, fachowość porad i artystyczne piękno ponad tysiąca barwnych ilustracji i rycin czynią z tego albumu arcydzieło sztuki kulinarnej, ekskluzywny prezent na każdą okazję i prawdziwe wydarzenie na rynku wydawniczym. Dzieło, jakiego jeszcze nie było! Dobry prezent dla gospodyń, miłośników dobrego i smacznego gotowania, właścicieli jadłodajni i restauracji.

Książka "Wielka księga kuchni polskiej. Tom 1-2" - Eleonora Trojan - oprawa twarda - Wydawnictwo AA. Książka posiada 912 stron i została wydana w 2014 r.