pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Wielka encyklopedia kuchni polskiej

Grzyby - jadalne, trujące - zbieranie grzybów
Dane szczegółowe:
Wydawca: DRAGON
Rok wyd.: 2014
Oprawa: twarda
Ilość stron: 608 s.
Wymiar: 348x254 mm
EAN: 9788378870654
ISBN: 978-83-7887-065-4
Data: 2014-11-19
Cena wydawcy: 99.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Wielka encyklopedia kuchni polskiej to skarbnica tradycyjnych i współczesnych przepisów do wykorzystywania na co dzień i od święta. Według nich przygotujesz szybki pożywny i smaczny obiad, niedzielne ciasto czy grillową ucztę, a przy specjalnej okazji, dzieło sztuki kulinarnej, którym zaskoczysz rodzinę i znajomych. Znajdziesz tu tradycyjne potrawy z mąki, kaszy, jaj, grzybów, mięsa i ryb, kolorowe sałatki, surówki, zaostrzające apetyt przystawki, znakomite desery, a także dania dla dzieci. Nie zabrakło smakołyków kojarzących się ze swojską kuchnią: domowe przetwory, pieczywo, wędliny, pasztety, nalewki. Wszystko to w jednej książce, którą zawsze warto mieć w zasięgu ręki.

Polskiej kuchni nie trzeba nikomu zachwalać - o bogactwie jej smaków i aromatów świadczą zarówno współczesne, jaki dawne receptury, często twórczo modyfikowane. Pierogi, kluski, bigos, kapuśniak, barszcz, żurek, schabowy, pierniki, mazurki, makowce... Lista rodzimych przysmaków, podbijająch nie tylko nie tylko polskie podniebienia, jest znacznie dłuższa. Słyniemy ze znakomitych zup, mięs, sosów, pasztetów i ryb przyrządzanych na wiele sposobów. Jak dawniej, tak i dziś chętnie sięgamy po przepisy innych kuchni świata, dostosowując je nievco do naszych własnych upodobać kulinarnych.

Książka "Wielka encyklopedia kuchni polskiej" - oprawa twarda - Wydawnictwo DRAGON. Książka posiada 608 stron i została wydana w 2014 r.