pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Wiejskie specjały

Autor książki:

Piotr Graboń

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2009
Oprawa: twarda
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 195x240 mm
EAN: 9788361513476
ISBN: 978-83-6151-347-6
Data: 2009-09-14
Cena wydawcy: 24.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Książka zawiera przepisy na specjały kuchni wiejskiej, przyrządzane z tradycyjnych polskich składników: ziemniaków, kapusty, różnych gatunków mięs, jajek, kaszy i mąki. Autor proponuje receptury na potrawy naszych mam i babć, które warto na nowo włączyć do menu.
W Wiejskich specjałach wyszukamy pomysły na śniadania, obiady i kolacje, a także na podwieczorek. Zostały tu zgromadzone przepisy na dania lekkie i bardziej kaloryczne, proste, ale i takie, które wymagają pracy oraz czasu, a z procesu kulinarnego czynią niemal sztukę.
Znajdziemy tu również porady, jak zrobić doskonałe zaprawy do domowej spiżarni czy upiec aromatyczny chleb na zakwasie - są to umiejętności cenne, ale już nieco zapomniane.

Książka "Wiejskie specjały" - Piotr Graboń - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2009 r.