Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 195x240 mm |
EAN: | 9788361513476 |
ISBN: | 978-83-6151-347-6 |
Data: | 2009-09-14 |
Opis książki:
Książka zawiera przepisy na specjały kuchni wiejskiej, przyrządzane z tradycyjnych polskich składników: ziemniaków, kapusty, różnych gatunków mięs, jajek, kaszy i mąki. Autor proponuje receptury na potrawy naszych mam i babć, które warto na nowo włączyć do menu.
W Wiejskich specjałach wyszukamy pomysły na śniadania, obiady i kolacje, a także na podwieczorek. Zostały tu zgromadzone przepisy na dania lekkie i bardziej kaloryczne, proste, ale i takie, które wymagają pracy oraz czasu, a z procesu kulinarnego czynią niemal sztukę.
Znajdziemy tu również porady, jak zrobić doskonałe zaprawy do domowej spiżarni czy upiec aromatyczny chleb na zakwasie - są to umiejętności cenne, ale już nieco zapomniane.
Książka "Wiejskie specjały" - Piotr Graboń - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2009 r.