pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Whisky. Leksykon smakosza

Autor książki:

David Wishart

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2019
Oprawa: twarda
Ilość stron: 272 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788381512848
ISBN: 978-83-8151-284-8
Data: 2019-11-18
Cena wydawcy: 59.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

O whisky napisano wiele książek, ale Whisky. Leksykon smakosza to pierwsza na rynku pozycja opisująca w tak praktyczny sposób whisky słodową - ręcznie wytwarzaną, najszlachetniejszą spośród różnych rodzajów tego trunku.

David Wishart wprowadza autorski system klasyfikacji oparty na profilu smakowym, według którego każdej whisky nadaje się punktację w 12 podstawowych wymiarach aromatu i smaku. Opisuje profile i nuty smakowe ponad 100 łatwo dostępnych whisky słodowych, pomagając w wyborze odpowiedniej whisky na każdą okazję. Przedstawia też ponad 100 gorzelni whisky słodowych. Kiedy bowiem naprawdę pochłonie Cię pasja do whisky, zapragniesz odwiedzać ulubione destylarnie, spotykać się z pracującymi w nich ludźmi i próbować trunków z wyselekcjonowanych beczek!
W tym nowym, poszerzonym wydaniu znajdziesz:
gruntownie poprawioną autorską klasyfikację whisky typu single malt według smaków;
przegląd najważniejszych whisky słodowych;
prezentację destylarni z całej Wielkiej Brytanii i Irlandii - nie tyko ze Szkocji;
informacje zweryfikowane przez przedstawicieli branży whisky.

Książka "Whisky. Leksykon smakosza" - David Wishart - oprawa twarda - Wydawnictwo RM. Książka posiada 272 stron i została wydana w 2019 r.