pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Whisky. Leksykon smakosza

Autor książki:

David Wishart

Dane szczegółowe:
Wydawca: RM
Rok wyd.: 2013
Oprawa: twarda
Ilość stron: 240 s.
Wymiar: 170x241 mm
EAN: 9788377731840
ISBN: 978-83-7773-184-0
Data: 2013-10-18
pozycja niedostępna

Opis książki:

Książkę można potraktować jak katalog trunków przeznaczony dla wszystkich, którzy chcieliby kupić dobrą whisky i skonkretyzować swoje oczekiwania związane z tym alkoholem, ale także dla koneserów szukających konkretnych doznań smakowych.

Jest to pierwsza na rynku pozycja opisująca whisky słodową w tak praktyczny sposób. Jej autor dr Wishart zapoznaje nas z nowym profilem smakowym whisky. Wyszczególnia jej 12 aspektów smaku i zapachu: treść, słodkość, aspekt dymny, medyczny, tytoniowy, miodowy, korzenny, winny, orzechowy, słodowy, owocowy i kwiatowy. Odnoszą się one do ponad 400 określeń opisujących whisky, zaczerpniętych z około 1000 opublikowanych uwag z degustacji.

Może ona także stanowić swoistego rodzaju przewodnik turystyczny - w niezwykle ciekawy sposób opisano w niej szkockie gorzelnie. Podano informacje o lokalnych atrakcjach dla zwiedzających, imprezach organizowanych przez gorzelnie i o bazie noclegowej.

Poznaj zawiły świat rozkoszy niesionych przez ?wodę życia?!

Książka "Whisky. Leksykon smakosza" - David Wishart - oprawa twarda - Wydawnictwo RM. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2013 r.