Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Jedność |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 195x240 mm |
EAN: | 9788379712564 |
ISBN: | 978-83-7971-256-4 |
Data: | 2015-10-22 |
Opis książki:
Profesjonalny kurs kuchni wegetariańskiej - ponad pół tysiąca fotografii z podstawowymi zasadami i najlepszymi przepisami. Książka składa się z czterech sekcji poświęconych filarom kuchni wegetariańskiej zbożu warzywom tofu i seitan ziarnom oleistym. Każda sekcja jest poprzedzona bogatym wstępem zawierającym wiele niezbędnych informacji dotyczących właściwości i walorów odżywczych każdego z produktów. Rzecz niezwykle oryginalna wszystkie składniki i etapy przygotowywania potraw są sfotografowane z góry w ten sposób łatwo można zorientować się czego będziemy potrzebować do przyrządzenia dań bez zagłębiania się w treść przepisu. To wspaniała bogato ilustrowana ponad 500 zdjęć książka kucharska przeznaczona nie tylko dla wegetarian ale także dla wszystkich tych którzy pragną odkryć nowy i zaskakujący urok smacznej i przede wszystkim zdrowej kuchni. Odbiorcy - pasjonaci kuchni wegetariańskiej którzy chcą poszerzyć swoją wiedzę i umiejętności i tym samym urozmaicić i ubogacić repertuar swojej kuchni - wszyscy których pasją jest zdrowe gotowanie i ci którzy dotychczas obawiali się spróbować swoich sił w kuchni. Lena Tritto - jest wykładowcą sztuki kulinarnej i odżywania energetycznego. W 2008 roku ukończyła Szkołę Tao w Bolonii gdzie prowadzi też zajęcia z dietetyki. Organizuje warsztaty kulinarne we współpracy z pediatrami i propaguje sztukę właściwego odżywiania. Dlaczego warto sięgnąć po tę książkę - zawiera cenne informacje dotyczące wartości odżywczych i zdrowotnych sztandarowych produktów wykorzystywanych w kuchni wegetariańskiej - niezwykle ciekawy nowatorski i miły dla oka sposób ilustrowania - krok po kroku - zarówno produktów jak i etapów przygotowania poszczególnych potraw - każda z prezentowanych w publikacji potraw została wcześniej przygotowana w redakcyjnej kuchni - w książce znalazły się jedynie te które pozytywnie przeszły próbę degustacji.
Książka "Wegetariańska szkoła gotowania krok po kroku" - Lena Tritto - oprawa miękka - Wydawnictwo Jedność. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2015 r.