pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Wegańska spiżarnia. Sztuka przygotowywania wegańskich kremów, serów, sosów, lodów i zastępników mięsa

Autor książki:

Miyoko Schinner

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo Kobiece
Rok wyd.: 2018
Oprawa: twarda
Ilość stron: 320 s.
Wymiar: 189x228 mm
EAN: 9788365601001
ISBN: 978-83-6560-100-1
Data: 2018-08-08
Cena wydawcy: 59.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Wegańskie slow food w pysznym wydaniu! Książka Królowej Wegańskich Serów nareszcie po polsku!
Jesteś weganinem, ale czasem tęsknisz za smakiem zapiekanego sera lub chciałbyś zaskoczyć znajomych przyrządzając bezmięsne żeberka z sosem BBQ?
Miyoko Schinner, ceniony na całym świecie autorytet w kuchni wegańskiej, prowadzi czytelników poprzez techniki przygotowywania bezmięsnych i bezmlecznych wersji majonezów, serów, sosów, kiełbasek, makaronów, kremów w stylu francuskim czy lodów. W książce ilustrowanej apetycznymi zdjęciami znajdziesz:
- przepisy na gotowe mieszanki ciast, naleśników, które możesz długo przechowywać,
- instrukcje przygotowania podstawowych sosów, ciasteczek czy serów, które możesz dowolnie modyfikować wzbogacając o ulubione dodatki,
- genialne w swojej prostocie przepisy na bezmięsne żeberka, wege bekon, paluszki bezrybne, pierś bezdrobiową, a nawet wegańską wieprzowinę.

__
"Wegańska Spiżarnia" podnosi poprzeczkę w kuchni opartej na roślinach, pokazując, że weganizm to pełne głębokiego smaku dania i brak nudy na talerzu.

Książka "Wegańska spiżarnia. Sztuka przygotowywania wegańskich kremów, serów, sosów, lodów i zastępników mięsa" - Miyoko Schinner - oprawa twarda - Wydawnictwo Kobiece. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2018 r.