Wegańska spiżarnia. Sztuka przygotowywania wegańskich kremów, serów, sosów, lodów i zastępników mięsa
Miyoko Schinner
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Kobiece |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 320 s. |
Wymiar: | 189x228 mm |
EAN: | 9788365601001 |
ISBN: | 978-83-6560-100-1 |
Data: | 2018-08-08 |
Opis książki:
Wegańskie slow food w pysznym wydaniu! Książka Królowej Wegańskich Serów nareszcie po polsku!
Jesteś weganinem, ale czasem tęsknisz za smakiem zapiekanego sera lub chciałbyś zaskoczyć znajomych przyrządzając bezmięsne żeberka z sosem BBQ?
Miyoko Schinner, ceniony na całym świecie autorytet w kuchni wegańskiej, prowadzi czytelników poprzez techniki przygotowywania bezmięsnych i bezmlecznych wersji majonezów, serów, sosów, kiełbasek, makaronów, kremów w stylu francuskim czy lodów. W książce ilustrowanej apetycznymi zdjęciami znajdziesz:
- przepisy na gotowe mieszanki ciast, naleśników, które możesz długo przechowywać,
- instrukcje przygotowania podstawowych sosów, ciasteczek czy serów, które możesz dowolnie modyfikować wzbogacając o ulubione dodatki,
- genialne w swojej prostocie przepisy na bezmięsne żeberka, wege bekon, paluszki bezrybne, pierś bezdrobiową, a nawet wegańską wieprzowinę.
__
"Wegańska Spiżarnia" podnosi poprzeczkę w kuchni opartej na roślinach, pokazując, że weganizm to pełne głębokiego smaku dania i brak nudy na talerzu.
Książka "Wegańska spiżarnia. Sztuka przygotowywania wegańskich kremów, serów, sosów, lodów i zastępników mięsa" - Miyoko Schinner - oprawa twarda - Wydawnictwo Kobiece. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2018 r.