pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Wegańska kuchnia chińska

Autor książki:

Liu Yang

Dane szczegółowe:
Wydawca: Czarna Owca
Rok wyd.: 2024
Oprawa: twarda
Ilość stron: 224 s.
Wymiar: 190x250 mm
EAN: 9788383820057
ISBN: 978-83-8382-005-7
Data:2024-10-29
Cena wydawcy: 89.99 zł zapowiedź

Opis książki:

Łatwe do przygotowania, pyszne i w 100% roślinne chińskie przepisy na sosy, pierożki, makarony, desery i wiele innych dań. Książka oferuje różnorodne przepisy inspirowane dzieciństwem Yang Liu oraz bogatą historią kuchni roślinnej w Chinach. Znajdziesz w niej wegańskie wersje klasycznych dań, takich jak Kung pao z boczniakami mikołajkowymi, makaron zha jiang czy herbata mleczna z Hongkongu. Każdy przepis zawiera praktyczne wskazówki, które pomogą ci opanować tradycyjne techniki gotowania, zgłębić różnorodny świat tofu oraz odpowiednio sezonować wok. Wegańska kuchnia chińska to wspaniała refleksja na temat związku jedzenia z pamięcią, miejscem, rodziną oraz jego wpływu na kulturę. Autorki książki Yang Liu i Katharina Pinczolits stworzyły popularnego bloga kulinarnego @littlericenodle.

Książka "Wegańska kuchnia chińska" - Liu Yang - oprawa twarda - Wydawnictwo Czarna Owca. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2024 r.