Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Czarna Owca |
Rok wyd.: | 2024 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 224 s. |
Wymiar: | 190x250 mm |
EAN: | 9788383820057 |
ISBN: | 978-83-8382-005-7 |
Data: | 2024-10-29 |
Opis książki:
Łatwe do przygotowania, pyszne i w 100% roślinne chińskie przepisy na sosy, pierożki, makarony, desery i wiele innych dań. Książka oferuje różnorodne przepisy inspirowane dzieciństwem Yang Liu oraz bogatą historią kuchni roślinnej w Chinach. Znajdziesz w niej wegańskie wersje klasycznych dań, takich jak Kung pao z boczniakami mikołajkowymi, makaron zha jiang czy herbata mleczna z Hongkongu. Każdy przepis zawiera praktyczne wskazówki, które pomogą ci opanować tradycyjne techniki gotowania, zgłębić różnorodny świat tofu oraz odpowiednio sezonować wok. Wegańska kuchnia chińska to wspaniała refleksja na temat związku jedzenia z pamięcią, miejscem, rodziną oraz jego wpływu na kulturę. Autorki książki Yang Liu i Katharina Pinczolits stworzyły popularnego bloga kulinarnego @littlericenodle.
Książka "Wegańska kuchnia chińska" - Liu Yang - oprawa twarda - Wydawnictwo Czarna Owca. Książka posiada 224 stron i została wydana w 2024 r.