Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2017 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788379932900 |
ISBN: | 978-83-7993-290-0 |
Data: | 2017-08-28 |
Opis książki:
Jak wybudować wędzarnię, z jakiego drewna korzystać przy wędzeniu, jaki sprzęt zakupić? Jak przygotować ryby, by nie były ani za suche, ani za słone? W tej książce znajdziesz odpowiedzi na te i inne pytania dotyczące wędzenia ryb.Specyfika wędzenia polega na stosowaniu różnych metod wynikających z niejednakowych zakresów temperatur i ich działania. Rozróżnia się więc wędzenie zimne, gorące i wędzenie z równoczesnym pieczeniem.Autor prezentuje każdą z tych metod, podaje sposoby postępowania z rybą, by jak najdłużej zachowała świeżość. Opisuje też poszczególne gatunki ryb, sposób ich przygotowania do wędzenia i przepisy na pyszne potrawy z ich wykorzystaniem.Praktyczny poradnik dla wszystkich amatorów wędzonych ryb!
Książka "Wędzenie ryb" - Tadeusz Barowicz - oprawa miękka - Wydawnictwo REA. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2017 r.