pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Wędzenie ryb. Morskich oraz słodkowodnych

Autor książki:

Julian Piotrowski

Dane szczegółowe:
Wydawca: Wydawnictwo AA
Rok wyd.: 2009
Oprawa: twarda
Ilość stron: 96 s.
Wymiar: 145x210 mm
EAN: 9788361060505
ISBN: 978-83-6106-050-5
Data: 2007-12-20
Cena wydawcy: 24.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Wędzone ryby - aromatyczne, jedzone jeszcze cieple. To właśnie po takie rarytasy ustawiają się kolejki do wędzarni nad morzem i na jeziorach. Jeśli lubicie ryby, to powiecie, że nie ma nic lepszego. Oczywiście najlepiej smakuje złowiona samodzielnie, ale nie można mieć wszystkiego. Sklepy oferują solidny asortyment świeżych ryb, więc zdobycie surowca nie jest problemem.
Książka powstała dla tych, którzy smakiem świeżo wędzonej ryby chcą się cieszyć zawsze, kiedy mają na to ochotę. Po raz kolejny powtórzę nie musimy dysponować posiadłością aby wędzić. Możemy przygotować doskonałe pstrągi, okonie, dorsze, śledzie, dzwonka łososia, karpia, leszcza, flądrę itd. mając do dyspozycji jedynie wok z pokrywą i sprawny wyciąg w kuchni. Zachęcam, bo ryby które przygotujecie sami będą najlepsze dlatego, że wy sami nadacie im smak który najbardziej wam odpowiada.
Do dzieła kulinarni odkrywcy!
Wędzenie jest jedną z najstarszych metod konserwacji żywności, dzięki której mięso, ryby, sery, a także owoce uzyskują specyficzny zapach, smak i barwę.

Książka "Wędzenie ryb. Morskich oraz słodkowodnych" - Julian Piotrowski - oprawa twarda - Wydawnictwo AA. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2009 r.