Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo AA |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 96 s. |
Wymiar: | 145x210 mm |
EAN: | 9788361060505 |
ISBN: | 978-83-6106-050-5 |
Data: | 2007-12-20 |
Opis książki:
Wędzone ryby - aromatyczne, jedzone jeszcze cieple. To właśnie po takie rarytasy ustawiają się kolejki do wędzarni nad morzem i na jeziorach. Jeśli lubicie ryby, to powiecie, że nie ma nic lepszego. Oczywiście najlepiej smakuje złowiona samodzielnie, ale nie można mieć wszystkiego. Sklepy oferują solidny asortyment świeżych ryb, więc zdobycie surowca nie jest problemem.
Książka powstała dla tych, którzy smakiem świeżo wędzonej ryby chcą się cieszyć zawsze, kiedy mają na to ochotę. Po raz kolejny powtórzę nie musimy dysponować posiadłością aby wędzić. Możemy przygotować doskonałe pstrągi, okonie, dorsze, śledzie, dzwonka łososia, karpia, leszcza, flądrę itd. mając do dyspozycji jedynie wok z pokrywą i sprawny wyciąg w kuchni. Zachęcam, bo ryby które przygotujecie sami będą najlepsze dlatego, że wy sami nadacie im smak który najbardziej wam odpowiada.
Do dzieła kulinarni odkrywcy!
Wędzenie jest jedną z najstarszych metod konserwacji żywności, dzięki której mięso, ryby, sery, a także owoce uzyskują specyficzny zapach, smak i barwę.
Książka "Wędzenie ryb. Morskich oraz słodkowodnych" - Julian Piotrowski - oprawa twarda - Wydawnictwo AA. Książka posiada 96 stron i została wydana w 2009 r.