pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb

Autor książki:

Egon Binder

Dane szczegółowe:
Wydawca: Multico
Rok wyd.: 2006
Oprawa: miękka
Ilość stron: 120 s.
Wymiar: 130x190 mm
EAN: 9788370734411
ISBN: 83-7073-441-3
Data: 2006-01-10
Cena wydawcy: 16.34 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Wędzenie jest nie tylko obrosłą w tradycje metodą ochrony mięsa i ryb przed zepsuciem - pierś kurczęcia bądź gęsi, kawałek baraniny lub właśnie złowiona na wędkę ryba stają się w dymie wybornymi przysmakami. Wytwarzanie dymu: wędzenie zimne, ciepłe i gorące; środki wytwarzania dymu; jak działa dym. Piece i komory wędzarnicze: małe urządzenia ogrodowe, do użycia na kempingu i przy łowisku ryb; wędzarnie do samodzielnego wykonania; szafy i komory wędzarnicze; jak unikać błędów w czasie wędzenia. Wędzenie mięsa i kiełbas: ważne reguły peklowania; wędzonki z wieprzowiny, baraniny, drobiu lub dziczyzny; kiełbasa surowa, parzona i gotowana; jaki dym do jakiej kiełbasy; przepisy. Wędzenie ryb: patroszenie, czyszczenie, solenie; metody wędzenia; gatunki ryb polecane do wędzenia; przechowywanie i zamrażanie; przepisy.

Książka "Wędzenie mięsa, kiełbas i ryb" - Egon Binder - oprawa miękka - Wydawnictwo Multico. Książka posiada 120 stron i została wydana w 2006 r.