pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Wędzenie, kiszenie i marynowanie

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 144 s.
Wymiar: 170x240 mm
EAN: 9788377071359
ISBN: 978-83-7707-135-9
Data: 2012-06-14
pozycja niedostępna

Opis książki:

Domowe przetwarzanie żywności zdobywa ostatnio coraz więcej zwolenników. Nic w tym dziwnego, gdyż przekonaliśmy się już, że samodzielnie przyrządzona wędlina czy marynata jest o niebo smaczniejsza i zdrowsza od kupnych produktów tego rodzaju.

Niniejsza książka stanowi prawdziwą gratkę dla pasjonatów wędzenia, kiszenia i marynowania. Znajdziecie tu 120 sprawdzonych przepisów na wędzone mięsa, kiełbasy i ryby - np. polędwicę, szynkę, łososia czy pstrąga - a także na zaprawy z owoców oraz warzyw - np. brzoskwinie w wódce, czerwoną kapustę marynowaną ze śliwkami czy ogórki w musztardzie.

Receptury poprzedza obszerny rozdział poświęcony zasadom wędzenia, kiszenia i marynowania.

Książka "Wędzenie, kiszenie i marynowanie" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2012 r.