Tytuł książki:
Wędzenie, kiszenie i marynowanie
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788377071359 |
ISBN: | 978-83-7707-135-9 |
Data: | 2012-06-14 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Domowe przetwarzanie żywności zdobywa ostatnio coraz więcej zwolenników. Nic w tym dziwnego, gdyż przekonaliśmy się już, że samodzielnie przyrządzona wędlina czy marynata jest o niebo smaczniejsza i zdrowsza od kupnych produktów tego rodzaju.Niniejsza książka stanowi prawdziwą gratkę dla pasjonatów wędzenia, kiszenia i marynowania. Znajdziecie tu 120 sprawdzonych przepisów na wędzone mięsa, kiełbasy i ryby - np. polędwicę, szynkę, łososia czy pstrąga - a także na zaprawy z owoców oraz warzyw - np. brzoskwinie w wódce, czerwoną kapustę marynowaną ze śliwkami czy ogórki w musztardzie.
Receptury poprzedza obszerny rozdział poświęcony zasadom wędzenia, kiszenia i marynowania.
Książka "Wędzenie, kiszenie i marynowanie" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2012 r.