Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | RM |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 108 s. |
Wymiar: | 165x205 mm |
EAN: | 9788372438799 |
ISBN: | 978-83-7243-879-9 |
Data: | 2011-02-11 |
Opis książki:
Samodzielnie zrobiona kaszanka kiełbasa lub pasztet mają niepowtarzalny smak któremu nie dorównują gotowe produkty kupowane w sklepach. Przygotowywanie tych smakołyków w domowych warunkach nie jest zajęciem zarezerwowanym jedynie dla profesjonalistów więc każdy może spróbować swoich sił w sztuce masarskiej. Z książki dowiesz się jak kroić rozdrabniać i konserwować mięso jakich używać przypraw i jakie stosować osłonki. Nauczysz się robić wędliny parzone i pieczone m.in. frankfurterki pieczeń z serem kiełbasę monachijską myśliwską wiedeńską surowe np. kiełbasy z dziczyzny owczą salami kaszanki wątrobianki pasztety i rolady. Oprócz szczegółowych instrukcji dotyczących sposobów przygotowania poszczególnych wędlin w poradniku znajdziesz także cenne rady i wskazówki masarza. Książka jest idealna dla właścicieli gospód restauracji i firm cateringowych także dla masarzy którzy chcą zaoferować swoim klientom wędliny o niepowtarzalnych smakach. Jednak przede wszystkim powinni po nią sięgnąć ci którzy chcą samodzielnie w warunkach domowych przygotować wyroby dobrej jakości.
Książka "Wędliny i pasztety. Domowy wyrób" - Franz Doppler, Roman Eibensteiner - oprawa miękka - Wydawnictwo RM. Książka posiada 108 stron i została wydana w 2011 r.