Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo AA |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 424 s. |
Wymiar: | 167x240 mm |
EAN: | 9788361060000 |
ISBN: | 978-83-6106-000-0 |
Data: | 2007-12-20 |
Opis książki:
Jak zwykle w przypadku publikacji z serii "Domowy wyrób", staraliśmy się, by z książki skorzystać mógł każdy pasjonat dobrego jedzenia. Aby przyrządzić potrawy według naszych przepisów, niepotrzebne są specjalistyczny sprzęt, trudno dostępne surowce czy wolnostojąca wędzarnia. Często wystarczą zwykły piekarnik, starannie wybrane mięso i, oczywiście, trochę l zapału oraz dobrych chęci.
Warto zadać sobie trud, aby zakosztować wędlin przyrządzonych samodzielnie, doprawionych do własnego smaku, o znanych składnikach. Takie wyroby DŻna bylo kiedyś znaleźć na stołach. Aby przybliżyć Państwu tradycje sztuki masarskiej, współczesne przepisy przeplatamy tymi z dawnych książek kucharskich. Tak jednak dobraliśmy receptury, by można je bylo wykonać i dzisiaj, w warunkach domowych.
Zachęcamy do kulinarnej podróży szlakiem wędliniarskich przysmaków.
Eleonora Trojan, Julian Piotrowski
Książka "Wędliny. Domowy wyrób" - Eleonora Trojan, Julian Piotrowski - oprawa twarda - Wydawnictwo AA. Książka posiada 424 stron i została wydana w 2007 r.