Warzywa faszerowane i zapiekane
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 144 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788377070468 |
ISBN: | 978-83-7707-046-8 |
Data: | 2011-03-14 |
Opis książki:
W niniejszej publikacji zebraliśmy przepisy na pełne witamin i błonnika dania z warzyw. Tych najczęściej spożywanych - takich jak ziemniaki, kalafior, papryka czy pomidor - oraz tych mniej popularnych - takich jak dynia, bakłażan czy cykoria.
Znajdziesz tu receptury na warzywa nadziewane na zimno i na gorąco - np. biedronki z pomidorów czy papryki faszerowane bryndzą.
Ponadto prezentujemy przepisy na warzywne zapiekanki i warzywa z rusztu oraz całą gamę pomysłów na gołąbki - z kapusty białej, modrej czy liści winorośli lub szpinaku, wypełnione rozmaitymi farszami.
Obok szybkich i prostych dań - np. brukselki zapiekanej w sosie serowym czy łódeczek z selera naciowego z kremem ziołowym - proponujemy bardziej wykwintne specjały - np. roladę z pora i cielęciny czy gwiazdę z cykorii.
Książka "Warzywa faszerowane i zapiekane" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 144 stron i została wydana w 2011 r.