Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Gruner+Jahr, G+J |
Rok wyd.: | 2009 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 464 s. |
Wymiar: | 230x203 mm |
EAN: | 9788361299431 |
ISBN: | 978-83-6129-943-1 |
Data: | 2009-03-16 |
Opis książki:
Mistrz Robert Sowa dzieli się swoimi nowymi autorskimi przepisami.
Zakąski, sosy, zupy, dania mięsne, rybne i wiele, wiele innych smakołyków.
Robert Sowa Mistrz kulinarny. Karierę gastronomiczną rozpoczął w rodzinnym Krakowie, zdobywając doświadczenie jako kucharz i kelner. Lata 1988-1992 spędził w Austrii, gdzie terminował u znanej w branży hotelarsko-gastronomicznej rodziny Cammerlander w tyrolskim Gerlos i w Bad Ischl. Miłośnikom kuchni znany jest przede wszystkim jako szef kuchni warszawskiego hotelu Jan III Sobieski, którą zarządza od 1994 roku. Robert Sowa to członek elitarnej Fundacji Klub Szefów Kuchni, honorowy prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni oraz były kucharz polskiej reprezentacji w piłce nożnej, uczestnik Mundialu Korea-Japonia 2002.
Autor książki kulinarnej Esencja smaku oraz publikacji romantyczno-kulinarnej Romans kulinarny. Juror wielu konkursów kulinarnych organizowanych w całej Polsce i reprezentant jury ze strony polskiej na wielu prestiżowych konkursach i pokazach kulinarnych. Wyróżniony tytułem honorowym przez Kulinarny Instytut Francuski, laureat prestiżowej nagrody Oskar Kulinarny 2004 w kategorii osobowość kulinarna roku oraz Oskar Kulinarny 2006 w kategorii książka. Hobby Roberta Sowy to organizowanie ciekawych wydarzeń kulinarnych w całej Polsce i zdobywanie kolejnych doświadczeń zawodowych.
Książka "W poszukiwaniu smaku doskonałego" - Robert Sowa - oprawa twarda - Wydawnictwo Gruner+Jahr, G+J. Książka posiada 464 stron i została wydana w 2009 r.