Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bratni Zew |
Rok wyd.: | 2010 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788374851244 |
ISBN: | 978-83-7485-124-4 |
Data: | 2010-05-21 |
Opis książki:
Domowa kuchnia to wyjątkowe laboratorium, w którym dzieci w wieku od 2 do 12 lat pod naszym pełnym miłości przewodnictwem mogą poznawać świat jedzenia i badać go wszystkimi zmysłami. Wspólne gotowanie z dziećmi to nie tylko dobra zabawa i ciekawy sposób na spędzanie wolnego czasu. To przede wszystkim działanie o dużym znaczeniu wychowawczym i emocjonalnym. Przebywając w kuchni razem z dziećmi rodzice zyskują możliwość poznawania, obserwowania oraz odkrywania nowych aspektów osobowości własnych dzieci. Dzieci natomiast - uczestnicząc w przygotowywaniu posiłków - uczą się, eksperymentują, doświadczają, a przez co nabierają prawidłowych przyzwyczajeń w zakresie żywienia, sposobu zachowania przy stole oraz zasad bezpieczeństwa.
Poradnik dla rodziców w którym znajdziemy:
- opis przyborów kuchennych dostosowanych do dziecięcych rączek,
- wskazówki jak zadbać o pozytywną atmosferę przy stole,
- zestaw specjalnie opracowanych przepisów kulinarnych,
- opis błędów jakich rodzice nie powinni popełniać,
- elementarz dobrych manier,
- zasady higieny i bezpieczeństwa w kuchni,
- wskazówki jak zapobiegać wypadkom kuchennym,
- informacje pomocne w rozwiązywaniu konfliktów.
Książka "W kuchni z mamą i tatą" - Federica Buglioni - oprawa twarda - Wydawnictwo Bratni Zew. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2010 r.