Uważność w jedzeniu
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Amber |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 272 s. |
Wymiar: | 131x205 mm |
EAN: | 9788324156054 |
ISBN: | 978-83-2415-605-4 |
Data: | 2015-12-02 |
Opis książki:
Na podstawie najnowszych badań i własnej praktyki Jan Chozen Bays pokazuje, jak uważność może zmienić nasz stosunek do jedzenia, jego rolę w naszym życiu oraz pomóc rozwiązać wiele problemów, związanych nie tylko z jedzeniem.
Uważność w jedzeniu to sztuka pełnego skupienia na procesie jedzenia: na smakach, zapachach, myślach i uczuciach, które budzą się podczas posiłku i są z nim związane. Dzięki uważności można (na nowo) odkryć, że jedzenie to nie tylko odżywianie organizmu, ale także wielka przyjemność i satysfakcja. Niezależnie od tego, czy masz nadwagę, cierpisz na zaburzenia układu pokarmowego czy chcesz po prostu czerpać więcej radości z życia, ta książka ci pomoże.
Dowiesz się jak:
- słuchać mądrości swojego ciała, by wiedzieć, co, kiedy i jak dużo jeść,
- jeść mniej i czuć się w pełni nasyconym,
- rozpoznawać swoje zwyczaje i nawyki związane z jedzeniem,
- lepiej rozumieć swoje problemy z dietą,
- odkrywać, co naprawdę chcesz zjeść.
Książka "Uważność w jedzeniu" - oprawa miękka - Wydawnictwo Amber. Książka posiada 272 stron i została wydana w 2015 r.