Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12.2
Bożena Granecka-Wrzosek
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 248 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 978830213634453 |
ISBN: | 978-83-0213-634-4 |
Data: | 2013-09-12 |
Opis podręcznika:
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, niezbędnych surowców, bielizny i zastawy stołowej, sporządzania jadłospisów i rozróżniania śniadań hotelowych oraz sposobów ich podawania. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej zastosowania.
Podręcznik „Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Szkoła ponadgimnazjalna. Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12.2” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 72.61 zł. Zapraszamy na zakupy! Zapewniamy szybką realizację zamówienia.