podręcznik:
Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12.2
autor:
Bożena Granecka-Wrzosek
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP |
Rok wyd.: | 2019 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 248 s. |
Wymiar: | 170x240 mm |
EAN: | 9788302136344 |
ISBN: | 978-83-0213-634-4 |
Data: | 2023-07-26 |
75.16
pozycja dostępna
Wyślemy w czasie: 3-5 dni
×
Opis podręcznika:
Podręcznik do nauki zawodu technik hotelarstwa realizujący treści z zakresu części 2 kwalifikacji T.12 (Przygotowywanie i podawanie śniadań). Prezentuje wiedzę i uczy umiejętności przestrzegania zasad zdrowego żywienia, przechowywania żywności, niezbędnych surowców, bielizny i zastawy stołowej, sporządzania jadłospisów i rozróżniania śniadań hotelowych oraz sposobów ich podawania. Wiedza teoretyczna jest wsparta licznymi przykładami, ćwiczeniami i ilustracjami wskazującymi sposoby praktycznego jej zastosowania.
Podręcznik „Usługi żywieniowe w hotelarstwie. Podręcznik do nauki zawodu Technik hotelarstwa. Kwalifikacja T.12.2” - oprawa miękka - Wydawca: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, WSiP. Cena 75.16 zł. Zapraszamy na zakupy!