Tytuł książki:
Urzędowa kontrola żywności: teoria i praktyka

Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 214 s. |
EAN: | 9788323537854 |
ISBN: | 978-83-2353-785-4 |
Data: | 2019-01-11 |
Cena wydawcy: 31.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Zbiór tekstów poświęconych analizie obecnych rozwiązań oraz projektowanych modeli funkcjonowania urzędowej kontroli żywności w Polsce w kontekście prawa administracyjnego, finansowego, rolnego i żywnościowego. Autorzy poruszają kwestie: systemu urzędowej kontroli żywności w świetle wymogów prawa Unii Europejskiej, nadzoru nad bezpieczeństwem żywności i wzajemnych relacji pomiędzy inspekcjami realizującymi ten nadzór w Polsce, zarządzania publicznego w obszarze urzędowej kontroli żywności.
Książka "Urzędowa kontrola żywności: teoria i praktyka" - oprawa miękka - Wydawnictwo Wydawnictwa Uniwersytetu Warszawskiego. Książka posiada 214 stron i została wydana w 2018 r.