Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Albatros |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 302 s. |
Wymiar: | 190x250 mm |
EAN: | 9788376599205 |
ISBN: | 978-83-7659-920-5 |
Data: | 2013-02-22 |
Cena wydawcy: 74.20 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Najpierw proteiny czyli mięso i ryby potem węglowodany na końcu warzywa. W ten sposób zwykle planujemy posiłki. Znany szef kuchni Matt Wilkinson proponuje by odwrócić tę kolejność i zacząć od warzyw. Tę zasadę stosuje komponując dania do menu należącej do niego kultowej restauracji Pope Joan w Melbourne słynącej z wyśmienitych i zmieniających się w zależności od pory roku potraw których bazą są warzywa zebrane w szczycie sezonu a więc świeże i tanie. Ta pięknie ilustrowana książka zawiera nie tylko przepisy kulinarne ale również wskazówki dotyczące uprawy warzyw - w przydomowych ogródkach na balkonach a nawet w doniczkach - oraz mnóstwo ciekawostek i anegdot dzięki którym można ją czytać dla czystej przyjemności. Nie jest to jednak książka wegetariańska. W składnikach wielu spośród ponad 80 przepisów jest mięso lub ryba ale prawdziwymi gwiazdami są oczywiście ulubione warzywa pana Wilkinsona.Książka "Ulubione warzywa pana Wilkinsona" - Matt Wilkinson - oprawa twarda - Wydawnictwo Albatros. Książka posiada 302 stron i została wydana w 2013 r.