Ugryźć świat
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Gruner+Jahr, G+J |
Rok wyd.: | 2008 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 622 s. |
Wymiar: | 200x240 mm |
EAN: | 9788375960037 |
ISBN: | 978-83-7596-003-7 |
Data: | 2008-11-19 |
Opis książki:
Kulinarne przygody z całego świata. Zaskakujące sytuacje, nowe smaki i zabawne dykteryjki. Przepisy na popisowe dania 100 bohaterów tej wyjątkowej publikacji. Podróżując, odkrywamy świat. Zapierające dech w piersi widoki, wspaniałe zabytki, fascynujące obyczaje i... nowe smaki, których świat ma tysiące. Czasami są to smaki zaskakujące i niewiarygodne. 100 osób opowie o swoich kulinarnych odkryciach i przygodach. Dowiemy się, jakie warzywo zmogło Litwinów na Węgrzech, gdzie świnka morska jest przysmakiem i do czego w Kalabrii służy porrón. Hanna Bakuła opowie o niezwykłej wigilii z Apaczami, a Marcin Prokop o szaszłyku z psa. Razem z Olgą Bończyk poznamy uroki toskańskiej kuchni i przygotujemy English breakfast z Kevinem Aistonem. A to wszystko wzbogacone przepisami na ulubione potrawy bohaterów książki i okraszone wspaniałymi zdjęciami z całego świata.
Książka "Ugryźć świat" - oprawa twarda - Wydawnictwo Gruner+Jahr, G+J. Książka posiada 622 stron i została wydana w 2008 r.