Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Buchmann |
Rok wyd.: | 2022 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 148x215 mm |
EAN: | 9788328094871 |
ISBN: | 978-83-2809-487-1 |
Data: | 2022-02-07 |
Opis książki:
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu - kiszenie, fermentowanie i solenie. Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów. Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
Książka "Tylko kiszonki" - Fern Green - oprawa miękka - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2022 r. Cena 31.47 zł. Zapraszamy na zakupy!