pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Tylko kiszonki

Dane szczegółowe:
Wydawca: Buchmann
Rok wyd.: 2018
Oprawa: miękka
Ilość stron: 160 s.
Wymiar: 142x202 mm
EAN: 9788328051317
ISBN: 978-83-2805-131-7
Data: 2018-02-14
Cena wydawcy: 29.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu - kiszenie, fermentowanie i solenie.

Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.

Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.

Książka "Tylko kiszonki" - oprawa miękka - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2018 r.