Tytuł książki:
Tylko kiszonki
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Buchmann |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 142x202 mm |
EAN: | 9788328051317 |
ISBN: | 978-83-2805-131-7 |
Data: | 2018-02-14 |
Cena wydawcy: 29.99 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Konserwuje żywność, ułatwia jej strawienie, stanowi źródło witamin, wspomaga metabolizm i utrzymuje równowagę organizmu - kiszenie, fermentowanie i solenie.
Moda na kiszonki wróciła, a dzięki tej książce dowiesz się, jak zrobić kambuchę, kefir, kim chi, ukisić cytrynę i przygotować marmoladę z kumkwatów.
Fermentacji możemy poddać niemal wszystkie warzywa i owoce, warto więc poznać najciekawsze receptury na zachowanie ich wartości odżywczych i witamin. Kiszonki to bogactwo kultury bakterii, probiotyków, które łagodzą alergie i nietolerancje pokarmowe, zmniejszają nawet ryzyko występowania nowotworów.
Książka "Tylko kiszonki" - oprawa miękka - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2018 r.