Tylko białko roślinne
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Buchmann |
Rok wyd.: | 2018 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 160 s. |
Wymiar: | 142x202 mm |
EAN: | 9788328050563 |
ISBN: | 978-83-2805-056-3 |
Data: | 2018-02-14 |
Opis książki:
Dlaczego warto spożywać białka roślinne? Z tej książki dowiesz się, co jest najlepsze dla Ciebie, dla Twojego zdrowia i dla Twojego smaku!
Jak przyrządzić rośliny strączkowe, żeby wydobyć z nich jak najwięcej zawartego bogactwa - białka, którym są wypełnione? Jakie są korzyści z ich spożywania? Jak nauczyć się zamieniać białka pochodzenia zwierzęcego na te zdrowsze, roślinne?
Ponad 60 przepisów podzielonych na: przekąski i przystawki, zupy i sałatki, dania główne oraz desery - a przy każdym daniu obowiązkowo podana zawartość białka w jednej porcji.
Stek wegetariański, dip bombajski, zielona pizza, sałatka Majów, ragout orkiszowe, niebieskie smoothie białkowe czy kulki mocy - to tylko kilka z wielu zaskakujących potraw, które są przepysznym i niezastąpionym źródłem białka w Twojej kuchni.
Książka "Tylko białko roślinne" - oprawa miękka - Wydawnictwo Buchmann. Książka posiada 160 stron i została wydana w 2018 r.