Tytuł książki:
Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza
Autor książki:
Krzysztof Tyszkiewicz
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Gruner+Jahr, G+J |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 250 s. |
Wymiar: | 165x215 mm |
EAN: | 9788377786734 |
ISBN: | 978-83-7778-673-4 |
Data: | 2013-11-05 |
pozycja niedostępna
×
Opis książki:
Z każdym daniem łączy się cały szereg opowieśći, czas, którego już nie ma, a który powraca za sprawą zapachu i smaku. Tak wspominamy razem z Beatą nasze spotkania, które zawsze łączyły się z jakimś dobrym jedzeniem, bo wśród wielu przyjemności, dobra kolacja w radosnym miejscu i czasie jest wspaniałym kluczem do wspomnień, do tego, co było i na zawsze pozostaje. Książka nosi tytuł Trzy pory dnia, gdyż jedzenie to czynność, którą wykonujemy co najmniej trzy razy dziennie i to całe życie, jak mawiał mój wujcio Henio Wołowski. Ta publikacja przeznaczona jest nie tylko dla dorosłych, gdyż na podstawie zawartych w niej przepisów mogą gotować także dzieci i młodzież. Z tego względu prostota i łatwość wykonania potraw jest naczelną zasadą tego zbioru receptur i kulinarnych gawęd.Gotowanie nie jest takie trudne!
Książka "Trzy pory dnia. Kulinarne fascynacje Krzysztofa Tyszkiewicza" - Krzysztof Tyszkiewicz - oprawa twarda - Wydawnictwo Gruner+Jahr, G+J. Książka posiada 250 stron i została wydana w 2013 r.