pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Tradycyjne przysmaki. Świniobicie

Autor książki:

Zbigniew Prokopczuk

Dane szczegółowe:
Wydawca: Olimp Media
Rok wyd.: 2012
Oprawa: twarda
Ilość stron: 128 s.
Wymiar: 170x245 mm
EAN: 9788377071533
ISBN: 978-83-7707-153-3
Data: 2013-04-26
Cena wydawcy: 9.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Autor niniejszej książki pasjonat domowego wyrobu żywności zachęca do przyrządzania specjałów z powszechnie lubianej wieprzowiny. Prezentuje przepisy na kiełbasy - np. polską pieczoną czy kabanosy - szynki balerony i polędwicę a także kaszanki wątrobianki salcesony oraz pasztety. Podaje też receptury na smakowite mięsa na gorąco - m.in. żeberka w kiszonej kapuście karkówkę w sosie musztardowym pieczeń wieprzową w piwie i polędwiczki w marynacie cytrusowej - idealne na rodzinny obiad. Ponadto znajdziecie tu sporo niebanalnych pomysłów na przyrządzenie smalcu boczku i słoniny - m.in. smalec z grzybami i pieczeń rzymską z boczku. Publikacja zawiera rozdział z niezbędnymi informacjami na temat wytwarzania wędlin w warunkach domowych.

Książka "Tradycyjne przysmaki. Świniobicie" - Zbigniew Prokopczuk - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2012 r.