Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olimp Media |
Rok wyd.: | 2012 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 128 s. |
Wymiar: | 170x245 mm |
EAN: | 9788377071533 |
ISBN: | 978-83-7707-153-3 |
Data: | 2013-04-26 |
Cena wydawcy: 9.99 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Autor niniejszej książki pasjonat domowego wyrobu żywności zachęca do przyrządzania specjałów z powszechnie lubianej wieprzowiny. Prezentuje przepisy na kiełbasy - np. polską pieczoną czy kabanosy - szynki balerony i polędwicę a także kaszanki wątrobianki salcesony oraz pasztety. Podaje też receptury na smakowite mięsa na gorąco - m.in. żeberka w kiszonej kapuście karkówkę w sosie musztardowym pieczeń wieprzową w piwie i polędwiczki w marynacie cytrusowej - idealne na rodzinny obiad. Ponadto znajdziecie tu sporo niebanalnych pomysłów na przyrządzenie smalcu boczku i słoniny - m.in. smalec z grzybami i pieczeń rzymską z boczku. Publikacja zawiera rozdział z niezbędnymi informacjami na temat wytwarzania wędlin w warunkach domowych.Książka "Tradycyjne przysmaki. Świniobicie" - Zbigniew Prokopczuk - oprawa twarda - Wydawnictwo Olimp Media. Książka posiada 128 stron i została wydana w 2012 r.