Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Bauer-Weltbild Media (KDC) |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 80 s. |
Wymiar: | 215x285 mm |
EAN: | 9788325803780 |
ISBN: | 978-83-2580-378-0 |
Data: | 2011-03-28 |
Opis książki:
W okresie świąt rezygnujemy z kulinarnych eksperymentów na rzecz tradycji, która smakuje najlepiej. Przepisy ?odziedziczone? po babci, dziadku i rodzicach sprawdzają się wyśmienicie. Jaga Zacharczuk wie to od dawna. Owocem jej przywiązania do kulinarnej klasyki jest książka pełna przepisów na jajka, kurczaki, masła, mazurki, pasztety, pieczenie, sałatki, żury i słodycze. Autorka ma nadzieję, że te receptury wzbogacą rodzinne tradycje czytelników. Opowiada o przygotowaniach do świąt i daje nam proste, bardzo przydatne rady. Co zrobić, by skorupka dobrze odchodziła od jajka, sernik nie pękał i nie opadał? Jak samodzielnie zrobić najtańszą na świecie formę do paschy? W jaki sposób ?uratować? obeschnięty chrzan i zrobić kolorowy lukier? Czytaj, oglądaj fantastyczne zdjęcia i planuj świąteczne menu!
Książka "Tradycyjne potrawy świąteczne Wielkanoc" - Jaga Zacharczuk - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 80 stron i została wydana w 2011 r.