pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Tradycyjne potrawy świąteczne Wielkanoc

Autor książki:

Jaga Zacharczuk

Dane szczegółowe:
Wydawca: Bauer-Weltbild Media (KDC)
Rok wyd.: 2011
Oprawa: twarda
Ilość stron: 80 s.
Wymiar: 215x285 mm
EAN: 9788325803780
ISBN: 978-83-2580-378-0
Data: 2011-03-28
pozycja niedostępna

Opis książki:

W okresie świąt rezygnujemy z kulinarnych eksperymentów na rzecz tradycji, która smakuje najlepiej. Przepisy ?odziedziczone? po babci, dziadku i rodzicach sprawdzają się wyśmienicie. Jaga Zacharczuk wie to od dawna. Owocem jej przywiązania do kulinarnej klasyki jest książka pełna przepisów na jajka, kurczaki, masła, mazurki, pasztety, pieczenie, sałatki, żury i słodycze. Autorka ma nadzieję, że te receptury wzbogacą rodzinne tradycje czytelników. Opowiada o przygotowaniach do świąt i daje nam proste, bardzo przydatne rady. Co zrobić, by skorupka dobrze odchodziła od jajka, sernik nie pękał i nie opadał? Jak samodzielnie zrobić najtańszą na świecie formę do paschy? W jaki sposób ?uratować? obeschnięty chrzan i zrobić kolorowy lukier? Czytaj, oglądaj fantastyczne zdjęcia i planuj świąteczne menu!

Książka "Tradycyjne potrawy świąteczne Wielkanoc" - Jaga Zacharczuk - oprawa twarda - Wydawnictwo Bauer-Weltbild Media (KDC). Książka posiada 80 stron i została wydana w 2011 r.