pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Tradycyjne polskie specjały

Dane szczegółowe:
Wydawca: Prószyński
Rok wyd.: 2013
Oprawa: miękka
Ilość stron: 176 s.
Wymiar: 165x235 mm
EAN: 9788378396383
ISBN: 978-83-7839-638-3
Data: 2013-10-11
Cena wydawcy: 11.99 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Nasza rodzima kuchnia to cała gama smaków i smaczków z mnóstwem znakomitych potraw o niepowtarzalnej recepturze. Pieczenie, pasztety, gołąbki, kluchy, pierogi, kotlety, bigos... Przeważnie to prawdziwe bomby kaloryczne. Warto się jednak po nie skusić, przygotowane w domu zapewniają niepowtarzalne smaki. Podstawowe składniki wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni to kiszona kapusta, buraki, ogórki (kiszone i korniszony), kalarepa, różne gatunki kiełbas i śmietana coraz częściej zastępowana jogurtem naturalnym. W naszych daniach nie może zabraknąć odpowiednio dobranych przypraw - w polskiej kuchni królują: majeranek, koperek, pieprz, natka pietruszki i kminek. Wszystkich, którzy lubią smaczną domową kuchnię, zachęcamy do korzystania z tych sprawdzonych przepisów. Jesteśmy przekonani, że zarówno zwolennicy dań mięsnych, jak i wegetarianie znajdą coś dla siebie.

Książka "Tradycyjne polskie specjały" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2013 r.