Tradycyjne polskie specjały
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Prószyński |
Rok wyd.: | 2013 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788378396383 |
ISBN: | 978-83-7839-638-3 |
Data: | 2013-10-11 |
Opis książki:
Nasza rodzima kuchnia to cała gama smaków i smaczków z mnóstwem znakomitych potraw o niepowtarzalnej recepturze. Pieczenie, pasztety, gołąbki, kluchy, pierogi, kotlety, bigos... Przeważnie to prawdziwe bomby kaloryczne. Warto się jednak po nie skusić, przygotowane w domu zapewniają niepowtarzalne smaki. Podstawowe składniki wykorzystywane w naszej rodzimej kuchni to kiszona kapusta, buraki, ogórki (kiszone i korniszony), kalarepa, różne gatunki kiełbas i śmietana coraz częściej zastępowana jogurtem naturalnym. W naszych daniach nie może zabraknąć odpowiednio dobranych przypraw - w polskiej kuchni królują: majeranek, koperek, pieprz, natka pietruszki i kminek. Wszystkich, którzy lubią smaczną domową kuchnię, zachęcamy do korzystania z tych sprawdzonych przepisów. Jesteśmy przekonani, że zarówno zwolennicy dań mięsnych, jak i wegetarianie znajdą coś dla siebie.
Książka "Tradycyjne polskie specjały" - oprawa miękka - Wydawnictwo Prószyński. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2013 r.