Tradycyjne ciasta
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Olesiejuk |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 176 s. |
Wymiar: | 215x265 mm |
EAN: | 9788327431158 |
ISBN: | 978-83-274-3115-8 |
Data: | 2015-03-19 |
Opis książki:
Puszysta babka marmurkowa delikatny tort prowansalski czy pulchne ciasto maślane - te nazwy klasycznych wypieków budzą wspomnienia z dzieciństwa Któż nie pamięta wspaniałych zapachów ciast wydobywających się co niedziela z babcinego piekarnika nie wspomina z miłością i znawstwem pieczonych słodkości które nigdzie tak nie smakowały jak u babci i do dziś pozostają niedoścignionym wzorem W tej książce zebraliśmy dla Was ulubione przepisy na ciasta i torty z repertuaru naszych babć i prababć - począwszy od zwykłych ciast z blachy babek i placków owocowych poprzez kuszące pyszności z ciasta francuskiego i strudlowego aż po wymyślne torty i mazurki. Porzućcie więc mrożone torty i gotowe mieszanki do pieczenia i zacznijcie rozpieszczać dzieci wnuki przyjaciół i krewnych domowym ciastem tak jak to czyniły nasze babcie. Jedno jest pewne domowe wypieki również dziś smakują najlepiej
Książka "Tradycyjne ciasta" - oprawa twarda - Wydawnictwo Olesiejuk. Książka posiada 176 stron i została wydana w 2015 r.