Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Videograf II |
Rok wyd.: | 2007 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 320 s. |
Wymiar: | 110x160 mm |
EAN: | 9788360763315 |
ISBN: | 978-83-6076-331-5 |
Data: | 2006-01-30 |
Cena wydawcy: 24.90 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
Książka zawiera przystępnie opracowane przepisy na tradycyjne potrawy kuchni śląskiej. Są w śród nich: przystawki, zupy, potrawy z mięsa, potrawy z ryb, ciasta, desery, przetwory, trunki domowe. Z poradnika dowiemy się m. in., jak przygotować wspaniałe śląskie żury, rolady, karminadle i golonki oraz kluski śląskie, makówki i kołocze. Wiele z przedstawionych tu przysmaków znalazło się na Liście Produktów Tradycyjnych, która została złożona w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi. Potrawy te mają szansę na unijne certyfikaty.
Książka "Tradycyjna kuchnia śląska" - Joanna Baranowska - oprawa miękka - Wydawnictwo Videograf II. Książka posiada 320 stron i została wydana w 2007 r.