Tradycyjna kuchnia rosyjska
Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 208 s. |
Wymiar: | 170x220 mm |
EAN: | 9788375442472 |
ISBN: | 978-83-7544-247-2 |
Data: | 2011-03-14 |
Opis książki:
Przepisy kuchni rosyjskiej uznawane są na całym świecie za wyjątkowe. W żadnej innej kuchni świata nie znajdziemy takiej obfitości mięsnych rybnych warzywnych oraz innych dań.Rosyjska sztuka kulinarna uosabia pomysłowość i zaradność Rosjan. Dania przygotowywane według przepisów kuchni rosyjskiej podanych w książce zachowują swój niepowtarzalny smak a współczesne sposoby obróbki i przygotowywania produktów nie zmieniają charakteru dań rosyjskiej kuchni ale wręcz go podkreślają.Są dania bez których trudno sobie wyobrazić kuchnię rosyjską np. bliny galarety kapuśniak pielmieni żurek ciasta gęś z jabłkami kasza kisiel pierniki herbata kwas
Książka "Tradycyjna kuchnia rosyjska" - oprawa miękka - Wydawnictwo REA. Książka posiada 208 stron i została wydana w 2011 r.