pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury

Autor książki:

Jelena Kiładze

Dane szczegółowe:
Wydawca: REA
Rok wyd.: 2017
Oprawa: twarda
Ilość stron: 256 s.
Wymiar: 177x233 mm
EAN: 9788379931071
ISBN: 978-83-7993-107-1
Data: 2017-02-16
Cena wydawcy: 39.90 złpozycja niedostępna

Opis książki:

Dzięki tej książce wyruszymy w fascynującą wyprawę kulinarną po Gruzji. Poznamy jej bogatą historię, tradycje wspólnego biesiadowania oraz sposoby przygotowywania narodowych potraw. Kuchnia gruzińska jest pełna pysznych serów (suługuni i imeretyński), pachnących warzyw (fasola, bakłażany, pomidory) i aromatycznych ziół (kolendra, estragon, bazylia).

Celem Autorki było dotarcie do unikalnych smaków i zapachów Gruzji, stąd przepisów na wiele potraw nie znajdziemy w żadnej innej książce kucharskiej!
W książce nie zabrakło również tak popularnych dań, jak chaczapuri, chinkali, sacywii, które są łatwo rozpoznawalne daleko poza granicami Gruzji.

"Posługując się językiem kulinarnym, chciałam, aby ta książka stała się harmonijną potrawą. Rolę podstawowego produktu odegrały w niej dokładne wiadomości - przepisy i fakty historyczne, a cała reszta posłużyła jako przyprawy, bez których potrawa byłaby mdła, nieapetyczna i niestrawna".

fragment Wstępu

Książka "Tradycyjna kuchnia gruzińska. Praktyczne porady i sprawdzone receptury" - Jelena Kiładze - oprawa twarda - Wydawnictwo REA. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2017 r.