Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | REA |
Rok wyd.: | 2011 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 256 s. |
Wymiar: | 175x230 mm |
EAN: | 9788375443202 |
ISBN: | 978-83-7544-320-2 |
Data: | 2011-09-20 |
Opis książki:
Dzięki tej książce wyruszymy w fascynującą wyprawę kulinarną po Gruzji. Poznamy jej bogatą historię tradycje wspólnego biesiadowania oraz sposoby przygotowywania i charakterystykę głównych dań. Kuchnia gruzińska jest pełna pysznych serów suługuni i imeretyjskipachnących warzyw fasola bakłażany i pomidory i aromatycznych ziół kolendra estragon i bazylia. Nie zabraknie tu oczywiście przepisów na popularne chaczapuri chinkali sacywii które są łatwo rozpoznawalne również daleko poza granicami Gruzji. Jednak celem Autorki było dotarcie do autentycznej Gruzji do jej unikalnych smaków i zapachów stąd wielu przepisów na tutejsze potrawy nie znajdziemy w żadnej innej książce kucharskiej
Książka "Tradycyjna kuchnia gruzińska" - Jelena Kiładze - oprawa twarda - Wydawnictwo REA. Książka posiada 256 stron i została wydana w 2011 r.