Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | HANAMI |
Rok wyd.: | 2023 |
Oprawa: | Zintegrowana |
Ilość stron: | 352 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788367799089 |
ISBN: | 978-83-6779-908-9 |
Data: | 2023-12-05 |
Opis książki:
Tradycje kulinarne Polski to książka prezentująca kuchnię Polski od czasów dawnych Słowian po współczesność. To także opowieść o kulturze kulinarnej, znaczeniu jedzenia świątecznego i jego roli w domowych obrzędach. Publikacja wzbogacona została anegdotami, legendami, opowieściami oraz odniesieniami do literatury i sztuki. Znalazło się w niej miejsce dla kuchni sarmackiej, a także regionalnej. Uzupełnieniem całości jest rozdział o turystyce kulinarnej oraz 19 prostych przepisów na mniej znane dania z różnych części Polski. Partnerami publikacji są: Bunkatura, Gospodarstwo Podole Wielkie, Hanami, Instytut Skrzynki - Instytut Dokumentacji, Rozwoju i Promocji Dziedzictwa Kulturowego i Kulinarnego Powiatu Poznańskiego oraz Szlak Kulinarny Smaki Powiatu Poznańskiego, La Cava, Muzeum Pałacu króla Jana III w Wilanowie, Muzeum Toruńskiego Piernika oddział Muzeum Okręgowego w Toruniu, Muzeum Polskiej Wódki, Stowarzyszenie Polska Wódka, Szlak Kulinarny Śląskie Smaki, Śląska Organizacja Turystyczna, VIVAMIX - Oficjalny Dystrybutor Kitchen Aid w Polsce. Medialnie projekt wspierają: Kuchniokracja, Mistrz Branży, Podróże kulinarne, Radio Kulinarne oraz Wydarzenia Kulinarne.
Książka "Tradycje kulinarne Polski" - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - oprawa Zintegrowana - Wydawnictwo HANAMI. Książka posiada 352 stron i została wydana w 2023 r. Cena 71.46 zł. Zapraszamy na zakupy!