Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | HANAMI |
Rok wyd.: | 2022 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 240 s. |
Wymiar: | 165x245 mm |
EAN: | 9788365520845 |
ISBN: | 978-83-6552-084-5 |
Data: | 2022-11-04 |
Opis książki:
Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie, stworzyli unikatową kulturę kulinarną. To kraina nabiału, ryb, owoców morza, słodkich wypieków, a także kawy. Warto się przekonać, że to kierunek podróży dla wszystkich szukających mniej znanych smaków. "Tradycje kulinarne Norwegii" to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród. Partnerami projektu są: Ambasada Królestwa Norwegii w Warszawie, Arctic Paper, Fundacja Bunkatura, Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego i Nadbałtyckie Centrum Kultury w Gdańsku.
Książka "Tradycje kulinarne Norwegii" - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo HANAMI. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2022 r. Cena 60.21 zł. Zapraszamy na zakupy!