pokaz koszyk
rozwiń menu
tylko:  
Tytuł książki:

Tradycje kulinarne Norwegii

Dane szczegółowe:
Wydawca: HANAMI
Rok wyd.: 2022
Oprawa: Miękka ze skrzydełka
Ilość stron: 240 s.
Wymiar: 165x245 mm
EAN: 9788365520845
ISBN: 978-83-6552-084-5
Data: 2022-11-04
60.21 
pozycja dostępna Wyślemy w czasie: 1-3 dni

Opis książki:

Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie, stworzyli unikatową kulturę kulinarną. To kraina nabiału, ryb, owoców morza, słodkich wypieków, a także kawy. Warto się przekonać, że to kierunek podróży dla wszystkich szukających mniej znanych smaków. "Tradycje kulinarne Norwegii" to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród. Partnerami projektu są: Ambasada Królestwa Norwegii w Warszawie, Arctic Paper, Fundacja Bunkatura, Instytucja Kultury Samorządu Województwa Pomorskiego i Nadbałtyckie Centrum Kultury w Gdańsku.

Książka "Tradycje kulinarne Norwegii" - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo HANAMI. Książka posiada 240 stron i została wydana w 2022 r. Cena 60.21 zł. Zapraszamy na zakupy!