Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | HANAMI |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 304 s. |
Wymiar: | 170x250 mm |
EAN: | 9788360740897 |
ISBN: | 978-83-6074-089-7 |
Data: | 2015-04-23 |
55.91
pozycja dostępna
Wyślemy w czasie: 1-3 dni
×
Opis książki:
Kuchnia koreańska przypomina kocioł, do którego różne ludy i plemiona dorzuciły swoje ulubione składniki. Chiński ryż i herbata, mandżurska soja, mongolskie pierogi oraz mocny alkohol destylowany, chilli z Nowego Świata i japońskie sushi. Na przestrzeni wieków mieszały się w owym kotle smaki, zapachy i techniki kulinarne, tworząc niezwykłą kuchnię Kraju Porannej Ciszy. Sztukę kulinarną będącą ogniwem łączącym kontynent azjatycki z Wyspami Japońskimi.Tradycje kulinarne Korei to nie tylko przewodnik po składnikach, sposobach przygotowywania dań i potrawach, to również książka ukazująca rolę oraz znaczenie kuchni na Półwyspie Koreańskim. Między kartkami pierwszych rękopisów z recepturami, wśród talerzy z ofiarami składanymi przodkom i bogom w ofierze, w bajkach oraz legendach kryje się bowiem historia kultury opowiedziana poprzez jedzenie.
Uzupełnieniem książki jest zestaw przepisów na popularne koreańskie dania.
Książka "Tradycje kulinarne Korei" - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - oprawa twarda - Wydawnictwo HANAMI. Książka posiada 304 stron i została wydana w 2015 r. Cena 55.91 zł. Zapraszamy na zakupy!