Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | HANAMI |
Rok wyd.: | 2023 |
Oprawa: | Miękka ze skrzydełka |
Ilość stron: | 216 s. |
Wymiar: | 165x235 mm |
EAN: | 9788367799041 |
ISBN: | 978-83-6779-904-1 |
Data: | 2023-10-20 |
Opis książki:
Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne. To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżnorodniejszych otwartych kanapek. W codziennej diecie nie brakuje dań z wieprzowiny, śledzi oraz kawy. Każdy przystanek podróży po Półwyspie Jutlandzkim i duńskich wyspach to odkrywanie nowych oblicz smaku. Tradycje kulinarne Dani to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek - kulturoznawczyni, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
Książka "Tradycje kulinarne Danii" - Magdalena Tomaszewska-Bolałek - oprawa Miękka ze skrzydełka - Wydawnictwo HANAMI. Książka posiada 216 stron i została wydana w 2023 r. Cena 62.11 zł. Zapraszamy na zakupy!