Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | Wydawnictwo Akademickie DIALOG |
Rok wyd.: | 2015 |
Oprawa: | miękka |
Ilość stron: | 308 s. |
Wymiar: | 145x205 mm |
EAN: | 9788380021884 |
ISBN: | 978-83-8002-188-4 |
Data: | 2015-04-30 |
Cena wydawcy: 38.00 złpozycja niedostępna
×
Opis książki:
W książce zawarty jest zarys dziejów chińskiej sztuki kulinarnej, cieszącej się zasłużoną renomą wśród znawców i smakoszy. Autor przytacza w niej również 140 przepisów, stanowiących bardzo skromny fragment niezwykle bogatej (ponad kilka tysięcy potraw!) i urozmaiconej kuchni Chin.
Książka "Tradycje i sztuka kulinarna Chin" - Ksawery Burski - oprawa miękka - Wydawnictwo Akademickie DIALOG. Książka posiada 308 stron i została wydana w 2015 r.