Dane szczegółowe: | |
Wydawca: | SBM |
Rok wyd.: | 2023 |
Oprawa: | twarda |
Ilość stron: | 192 s. |
Wymiar: | 165x240 mm |
EAN: | 9788383480800 |
ISBN: | 978-83-8348-080-0 |
Data: | 2023-09-21 |
Opis książki:
Jaka jest tradycyjna kuchnia tajska oprócz tego, że uchodzi za najlepszą na świecie? Określa Tajów jako naród, ale jest również pojęciem, które przez wieki ewoluowało. Śledząc historię jednej z jej najpopularniejszych potraw, zupy Tom Yum, przekonamy się, że - podobnie jak inne kuchnie narodowe - jest tak naprawdę wielokulturowa. Opiera się jednak na lokalnych produktach, którym zawdzięcza niepowtarzalny smak. Bazując na tym, co świeże i sezonowe, tradycyjne i nowoczesne zarazem, kuchnia tajska jest pyszna i zdrowa.
Izabella Wit-Kossowska - dziennikarka, redaktorka. Fascynują ją ludzie i ich historie. Uważa, że dobre pytania są lepsze niż łatwe odpowiedzi. Nie może żyć bez jazzu, papryczki chili i kawy, o której napisała książkę "Historia kawy, czyli opowieść o najważniejszym napoju świata" (Wydawnictwo SBM, 2021). Wszędzie, gdzie może znaleźć chociaż jedną z tych rzeczy, jest u siebie. Także w Tajlandii.
Książka "Tom Yum. Moja podróż. Mój smak. Tajlandia" - Izabella Wit-Kossowska - oprawa twarda - Wydawnictwo SBM. Książka posiada 192 stron i została wydana w 2023 r. Cena 30.43 zł. Zapraszamy na zakupy!